SCROLL
DOWN

WELCOME TO THE GARAGE

OFFICES AND A DAYTIME LOUNGE AREA ARE COMBINED WITH A NIGHTTIME PERFORMANCE SPACE.

I have worked with the Los Angeles College of Music for a number of years now, putting together classrooms, music labs and administrative spaces. When the college leased the historic Union Garage Building in Pasadena, the original intent was to fill the space with more classrooms and offices for the ever expanding institution. But the existing environment, with its exposed beams and brick walls, really cried out for something more dramatic. The section closest to the front entrance was turned into a performance space. The stage is used primarily at night so it also acts as a general meeting space during the day for the faculty and students. The admissions office is strategically placed near the front entrance and across from the stage. Prospective students enter the building and are immediately introduced to an inviting venue.

  • The stage of The Garage at Los Angeles College of MusicEntrance to the performance area / lounge known as
    The Garage.
  • A different perspective of the stageOne hundred year old wood beams and brick work create a unique atmosphere.
  • Creating a lounge for use by the students during the day involved custom furniture and leather sofasCustom tables and console combined with and leather sofas help create an intimate atmosphere.
  • A look back towards the admissions office and front entranceLooking back towards the admissions offices and waiting area.
  • found paniting of funk guitaristThe painting is an old festival prop. This seemed like the perfect place for it.
  • Another view of the officesOffices used during the work day surround the stage area used at night.

Since the space was to be used as a gathering area for both faculty and students during the day, dark leather sofas and durable custom case goods and tables were installed. In keeping with the dark atmospherics of a performance space, we aimed for a lounge look that would be functional during the day but also appropriate at night during performances. A custom designed lit sign was created for behind the stage. Likewise, a custom desk with filing drawers maximizes the space for the admissions office, while a large counter frames the reception area.

© , HATHEWAY DESIGN.